keskiviikkona, huhtikuuta 18

Haulikkovinkki

Pidin pitkään huoltomiehen haulikkoa koko pelin turhimpana aseena. Tavoitellessani 8 haulikkotappoa (=lähitaistelijan ansioneula) opin tuntemaan tuon Clarkin vähän paremmin. Haulikolla on ehdottomasti paikkansa tässäkin pelissä.

Ensimmäinen ja suurin virhe minkä tein toistuvasti aikaisemmin oli liika hätäily. Ensinnäkin haulikkoa ei kannata edes laukaista yli 10 metrin päästä. Toisekseen haulikon laukaus on osuessaan lähietäisyydeltä ERITTÄIN tehokas. Eli vastoin kuin muilla aseilla ei haulikkoa kannata laukaista heti kun näkee vihulaisen. Vaikka vihollinen avaisikin jo tulen sinua kohtaan niin kannattaa mutkitella vielä metri lähemmäksi ja kohdistaa tähtäin kunnolla vihollista kohti.

Usein vihollinen on jo aloittanut rynnäkkösarjan minua kohti kun laukaisen haulikon. Jos suunta ja etäisyys olivat sopivia niin vihollinen on laakista vainaa. Ehdottomia huippuja oli, kun pääsin koukkaamaan vihollisen sivustaa, jossa kolme vihulaista olivat kovasti hyökkäämässä lipullemme. Vaikka olisi tehnyt mieli pistää haulikko laulamaan saman tien - maltoin mieleni ja juoksin uhkarohkeasti kohti viholliskolmikkoa. Ollessani n 20 metrin päässä yksi kavereista huomasi minut ja meni maihin ja alkoi ampua kklla kintuille. Juoksin vielä 5-10 metriä luotisateesta välittämättä ja pamautin kaverista ilmat pihalle. Tässä vaiheessa kaksi muutakin kaveria havahtuivat lähitaisteluun, mutta heidän kannaltaan aivan liian myöhään. Kaverit olivat niin lähekkäin, että niittasin heidät molemmat yhdellä haulikon laukauksella!

Haulikko merkki tuli loppujenlopuksi aika helposti. Itseasiassa olen saanut tuon vaikeaksi kuvittelemani merkin jo useita kertoja.

Toinen aivan ehdoton haulikkopaikka on titaanin välikansikäytävät. Titaanin sisätilojen toisen kerroksen käytävään pääsee vain ilmastointiventtiileistä titaanin ulkopuolelta. Reijän alapuolella on hyvä odotella haulikon kanssa vihulaisia. Heti pudottuaan viholliset eivät voi laukaista asettaan. Jos olet tarpeeksi lähellä saat niitattua vihollisen kertalaukauksella ennen kuin tämä ehtii laukausta kertaakaan. Hulppeimmissa tilanteissa olen niitannut muutamassa sekunnissa useita vihollisia jotka ovat pudottautuneet suoraan surman suuhun.

Titaanissa kannattaa kuitenkin olla varovainen. Joidenkin tappojen jälkeen vihollinen tietää, että olet leiriytynyt ilmastointikanavaan ja yleensä siitä seuraa erilaisten räjähteiden ilotulitus olinpaikkaasi.

Ei kommentteja: