perjantaina, maaliskuuta 28

2142 tuntuu taas mahtavalta

Olen nyt pelannut pari-kolme kertaa 2142:sta ja olen aivan hurmioissani. Kaikki ne yksityiskohdat mitä aikaisemmin olen (olemme Jampun kanssa) löytänyt, muistuvat mieleeni yksi kerrallaan. Tässä pelissä on selvästi enemmän yksityiskohtia pelillisesti vaikkakin tontit, rakennukset y.m. infra onkin pelkistettyä ja nopeasti rääpäistyä. Uudet ajokit ja aseet selkeästi tasapainottavat pelia, eteneminen on houkkuttelevampaa, kartta-/tutkajärjestelmä on selkeämpi samoin kuin ryhmien käskytyskin. Aseet ovat alussa tehottomamapia, tappamisesta saa vaan yhden pisteen joka vastaavasti lisää haasteita pelille.

Markulli on hieman pettynyt pelin kliinisyyteen, mutta voin taata että vaikka peli näyttää yksikertaisemmalta, sitä se ei ole. Kokeile esim. seuraavia pikku kikkoja:

- kuljettajat voi ampua omiin kävelijöihinsä (stomper) niiden alalaidoissa olevien luukkujen läpi vaikka pistoolilla.
- pioneerin ilmatorjuntasingolla voi ampua todella tehokkaasti alas kaikkia lentäviä härveleitä (myös Titaneiden alalaidassa olevia tykkejä, niistä saa ylimääräisiä titaanihyökkäyspisteitä).
- kävelijöitä on kahta lajia, toisessa on kakkoskuskilla käytössä normaali tykki, toisella katolla on taas ilmatorjuntatykki.
- Titan taistelussa voit käydä laittamassa liiketunnistemiinoja vihollisen (suojatun) kuvun päälle, mistä helikopterit lähtevät liikkeelle. Kun kaverit lähtevät taisteluun henkilöstönkuljetuskopteri täynnä, törmää ne sekunnissa miinoihisi ja saat kunnon pisteet.
- Northern Strike taas antaa pari uutta ajoneuvoa ja yhden uuden pelityylin

Titaanitaistelu ovat muutenkin täynnä omia kikkojaan, varsinkin räjähdysmiehille löytyy hommia sekä titaanien puolustuksessa että hyökkäyksessä. Minä olen aivan mehuissani, täytyy lukea vanhoja juttujamme joissa olemme tutkineet noita kikkoja aikalailla.

Teretulemast tulevaisuuteen :)

1 kommentti:

Jamppu kirjoitti...

Jalpertilla on kyllä hengenheimolainen tässä. Minusta tuntuu myös mahtavalta palata takisin mechien pariin!

Noita kikkoja muuten on vaikka kuinka paljon. Niitä voisi alkaa muutenkin keräilemään tänne!

Muistakaa tägittää, eli laittaa aihealue mukaan postituksiin. Niin niitä on helpompi myöhemmin selata aiheen mukaan. Esimerkiksi Pelivinkit...